Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εύκολο παγωτό με ζαχαρούχο, βερίκοκο ή ροδάκινο σε 40 λεπτά!

Μια συνταγή δοκιμασμένη από το site ”gastronomos.gr”!

Με ζαχαρούχο γάλα και βερίκοκα ή ροδάκινα φτιάχνουμε ένα εύκολο παγωτό που θα λατρέψουν όλοι. Ιδανικά το σερβίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα και μια κουταλιά αμαρέτο ή μαύρο ρούμι.

40′ προετοιμασία

4 ώρες αναμονή

Σύνολο: 4 ώρες και 40′

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  5 ώριμα βερίκοκα ή 3 ώριμα ροδάκινα μεσαίου μεγέθους (αν χρησιμοποιήσουμε ροδάκινα, τα ξεφλουδίζουμε) – αφαιρούμε το κουκούτσι από τα φρούτα και τα κόβουμε σε κυβάκια
  •  400 γρ. (2 κούπες) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (πολύ κρύα)
  •  400 γρ. (1 κουτί) ζαχαρούχο γάλα
  •  1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για το σερβίρισμα

  •  4 ροδάκινα ή 4 βερίκοκα
  •  150 γρ. (3/4 κούπας) ζάχαρη
  •  60 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  •  4 κουτ. γλυκού λικέρ αμαρέτο ή μαύρο ρούμι (προαιρετικά)
  •  1/2 κούπα αμύγδαλο φιλέ, ελαφρώς καβουρδισμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εύκολο παγωτό βερίκοκο ή ροδάκινο, ξεκινάμε βάζοντας τα κομμένα φρούτα σε ένα μπολ και τα πιέζουμε με την κουτάλα του πουρέ (πρες πουρέ) ή με ένα ραβδομπλέντερ ώστε να πολτοποιηθούν όσο γίνεται (κι ας μείνουν κομμάτια). Δεν το κάνουμε στον πολυκόφτη, γιατί δεν θέλουμε να βγάλουν πολλά υγρά.
  2. Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή σαντιγί (θέλουμε να αποκτήσει υφή παχύρρευστη σαν γιαούρτι).
  3. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αλάτι και χτυπάμε για περίπου μισό λεπτό.
  4. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα φρούτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό σκεύος (σε μπολ ή σε μακρόστενη φόρμα του κέικ). Ισιώνουμε την επιφάνειά του και το σκεπάζουμε καλά, πρώτα με λαδόκολλα που να εφάπτεται στην επιφάνειά του και έπειτα με αλουμινόχαρτο.
  6. Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 4 ώρες ή όλη τη νύχτα μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό, και είναι έτοιμο!

Σερβίρισμα

  1. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε το αμύγδαλο φιλέ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα.
  2. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο να κρυώσει και επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα καραμέλας (περίπου 3 λεπτά).
  4. Προσθέτουμε τα φρούτα, κομμένα στη μέση, με την κομμένη όψη προς τα κάτω (έχουμε αφαιρέσει το κουκούτσι). Αφήνουμε να βράσουν μέσα στην καραμέλα για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας ώστε να καλυφθούν καλά.
  5. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σερβίρισμα

  1. Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήνουμε λίγα λεπτά να μαλακώσει.
  2. Σε ποτήρια παγωτού ψηλά με πόδι (ή σε άλλα ποτήρια ή μπολ) βάζουμε από 1/2 φρούτο, μία ή δύο μπάλες παγωτού ανά μερίδα και περιχύνουμε με 1/2 κουτ. γλυκού λικέρ αμαρέτο ή ρούμι. Πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο φιλέ και σερβίρουμε.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης