Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και.. ένα παγωτό!
Καλοκαίρι ίσον παγωτό και τι καλύτερο από το σπιτικό παγωτό που φτιάχνεις με τα χεράκια σου; Αυτό το υπέροχο παγωτό διαίτης με μπισκότα, εκτός από πολύ ελαφρύ είναι και γευστικότατο.
Υλικά
- Μισό κιλό γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 1 γάλα εβαπορέ ζαχαρούχο
- Ξύσμα από 2 λεμόνια
- Τον χυμό από 1 λεμόνι
- 1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
- 1-2 χούφτες ξηρούς καρπούς ανάλατους
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, το γιαούρτι της επιλογής μας και το εβαπορέ. Πλένουμε καλά τα λεμόνια και παίρνουμε το ξύσμα και τον χυμό τους. Τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο μείγμα. Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε όλο το μείγμα με απαλές, κυκλικές κινήσεις ώστε να παραμείνει αφράτο. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες και σερβίρουμε!