Εύκολο κέικ με σοκολάτα και κακάο

Forever Woman

Aφράτο και πεντανόστιμο!

Το αφράτο κέικ με σοκολάτα και κακάο χρειάζεται μόνο 4 λεπτά προετοιμασία! Γίνεται με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου & το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξαφανιστεί στο λεπτό!

Υλικά 

Για το κέικ με σοκολάτα και κακάο

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 120 γρ. φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 125 γρ. κακάο (άγλυκο)
  • 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα/ες αλάτι

Για τη φόρμα

  • Λίγο έξτρα κακάο
  • Λίγο βούτυρο

Γλάσο

  • 100 γρ. κουβερτούρα (ή σταγόνες σοκολάτας)
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

  • Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις. 
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε κακάο, μια μεγάλη στρογγυλή φορμα για κέικ, 25 εκατ.
  • Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα με το κόσκινο όλα τα στερεά υλικά τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.
  • Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά, έως ότου ενωθούν και γίνουν ένα μείγμα για κέικ.
  • Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
  • Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 170°C για 50 με 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
  • Το αφήνουμε, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα για κέικ.
  • Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.

Γλάσο

  • Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε-πότε.
  • Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
  • Βάζουμε το κέικ με σοκολάτα και κακάο σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο του.
  • Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.

Πηγή: argiro.gr