Aφράτο και πεντανόστιμο!
Το αφράτο κέικ με σοκολάτα και κακάο χρειάζεται μόνο 4 λεπτά προετοιμασία! Γίνεται με απλά υλικά που έχεις στο σπίτι σου & το μόνο σίγουρο είναι ότι θα εξαφανιστεί στο λεπτό!
Υλικά
Για το κέικ με σοκολάτα και κακάο
- 250 γρ. βούτυρο
- 300 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 120 γρ. φρέσκο γάλα
- 2 βανίλιες
- 125 γρ. κακάο (άγλυκο)
- 100 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 πρέζα/ες αλάτι
Για τη φόρμα
- Λίγο έξτρα κακάο
- Λίγο βούτυρο
Γλάσο
- 100 γρ. κουβερτούρα (ή σταγόνες σοκολάτας)
- 120 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ºC, στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε κακάο, μια μεγάλη στρογγυλή φορμα για κέικ, 25 εκατ.
- Κοσκινίζουμε σε ψιλή σίτα με το κόσκινο όλα τα στερεά υλικά τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι και το αλάτι μέσα στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά και το γάλα.
- Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2 λεπτά, έως ότου ενωθούν και γίνουν ένα μείγμα για κέικ.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
- Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά.
- Αδειάζουμε το μείγμα για κέικ και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου, στους 170°C για 50 με 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
- Το αφήνουμε, αφού ψηθεί, για 10 λεπτά στη φόρμα για κέικ.
- Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Γλάσο
- Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
- Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε-πότε.
- Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει.
- Βάζουμε το κέικ με σοκολάτα και κακάο σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο του.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.
Πηγή: argiro.gr