Θυμίζει πολύ το μωσαϊκό
Αυτή η συνταγή για τούρτα κατσαρόλας είναι εντυπωσιακή και εύκολη. Θυμίζει πολύ το μωσαϊκό (κορμό) και η γεύση της θυμίζει μαμαδίστικο γλυκό!
Yλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κορν φλάορ
- 150 γρ. κουβερτούρα 52%
- 400 γρ. πτι μπερ σπασμένα
- 300 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα 300 γρ. από το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, τον κορν φλάορ και ανακατεύουμε μέχρι να βράσουν.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ όπου έχουμε βάλει μέσα τα σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 25×35 ή λίγο μεγαλύτερο και το βάζουμε στο ψυγείο για 30′.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μαλακή σαντιγί.
- Προσθέτουμε τα 100 γρ. ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί.
- Απλώνουμε πάνω στο μείγμα της κρέμας-μπισκότου και γαρνίρουμε με σπασμένα πτι μπερ.
Πηγή: dimitrismichailidis.com