Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εύκολη συνταγή για πατάτες ογκρατέν με τυρί

Το αγαπημένο γεύμα για μικρούς και μεγάλους! 

Μια πανεύκολη συνταγή που θα γίνει αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους δεν είναι άλλη από τις πατάτες ογκρατέν με τυρί. Σήμερα θα τις φτιάξεις στο φούρνο με τυρί που λιώνει, για την απόλυτη γευστική απόλαυση! 

Διάβασε ακόμα: Κανταΐφι με μυζήθρα από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά 

1 κιλό πατάτες

2 σκ. σκόρδο

1 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

300 ml γάλα

300 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.σ. ελαιόλαδο

150 γρ. τυρί έμμενταλ τριμμένο

150 γρ. τυρί γραβιέρα  τριμμένη

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζεις, πλένεις και κόβεις τις πατάτες σε χοντρές ροδέλες

Σε μία κατσαρόλα ρίχνεις το γάλα, την κρέμα γάλακτος το σκόρδο κομμένο στα δύο, το κρεμμύδι, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.

Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Σε μία δεύτερη κατσαρόλα ρίχνουμε νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τις πατάτες.

Τις αφήνουμε για 20 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Όταν ετοιμαστούν τις αφαιρούμε από την εστία και τις αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Σε ένα πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε τις μισές πατάτες στη βάση και ρίχνουμε από πάνω το μισό μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Βάζεις την επόμενη στρώση πατάτες και το υπόλοιπο μείγμα.

Απλώνουμε από πάνω τα τριμμένα τυριά και βάζουμε το σκεύος στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.

Όταν το φαγητό πάρει χρώμα είναι έτοιμο.

Μιλφέιγ με κρέμα βανίλιας από τον Στέλιο Παρλιάρο
Κέικ με ροδόνερο από τον Στέλιο Παρλιάρο

Διαβάστε επίσης