Ό,τι πρέπει για το Κυριακάτικο απογευματινό σου!
Η εποχή του φθινοπώρου, είναι ιδανική εποχή για να φας κυδώνι. Και ο καλύτερος τρόπος είναι να τα φτιάξεις σε μαρμελάδα. Ένα γεύμα που μπορείς να το καταναλώσεις πρωί, μεσημέρι, απόγευμα και βράδυ. Η επιλογή είναι δική σου!
Διάβασε ακόμα: Έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη τραγανή μηλόπιτα!
Υλικά
1 κιλό κυδώνια, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά καρέ
1 κιλό ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
1 βανίλια φυσική
Εκτέλεση
Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και ρίχνεις τα κυδώνια. Τα αφήνεις να βράσουν για μισή περίπου ώρα μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφαιρείς από την κατσαρόλα τα βάζεις σε ένα μεγάλο μπολ και τα πολτοποιείς με το πιρούνι. Σχίζεις με το μαχαίρι τον λοβό της βανίλιας κατά μήκος παίρνεις το εσωτερικό της και το ρίχνεις στον πολτό των κυδωνιών.
Προσθέτεις στον πολτό τη ζάχαρη ανακατεύεις καλά και τον ρίχνεις και πάλι στην κατσαρόλα να βράσει για 40 περίπου λεπτά ανακατεύοντας. Μόλις πάρει χρώμα και πήξει προσθέτεις το χυμό λεμονιού και συνεχίζεις το ανακάτεμα και το βράσιμο για 3 λεπτά ακόμη. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη και μπορείς να τη μοιράσεις στα βάζα!