Εύκολη, αλμυρή κολοκυθόπιτα με φύλλο και τυρί φέτα ή ανθότυρο.
Υλικά:
1 κιλό μέτρια κολοκύθια τριμμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 αβγά
3 κ.σ. γιαούρτι
600 γρ. φέτα ή ανθότυρο
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3 κ.σ. άνηθο
3 κ.σ. μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατίζεις τα κολοκύθια και τα αφήνεις στο τρυπητό να στραγγίξουν
Χτυπάς καλά τα αυγά με το σύρμα
Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζεις τα κολοκύθια, τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια, τα αβγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, και τη μισή ποσότητα του τυριού
Ανακατεύεις καλά με το σύρμα και προσθέτεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και πιπέρι
Συνεχίζεις το ανακάτεμα με τα χέρια μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα
Απλώνεις σε ένα ταψί το λάδι και το αλείφεις ομοιόμορφα
Ρίχνεις το μείγμα από το μπολ και από πάνω το υπόλοιπο τυρί
Ψήνεις την πίτα για 40 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Πηγή: www.govastileto.gr