Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εύκολη πατατοσαλάτα

Μια συνταγή με άρωμα Ελλάδας

Ένα εύκολο και πολύ δροσερό πιάτο το οποίο θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Η πατατοσαλάτα λοιπόν όχι μόνο θα αγαπηθεί από όλη την οικογένεια αλλά θα κάνει τους πάντες να σας ζητήσουν τη συνταγή.

Δείτε επίσης: Δροσερή Μακαρονοσαλάτα

Υλικά:

  • 12 πατάτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι
  • 1/4  φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4  φλ. τσαγιού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. κρεμμύδι σε σκόνη
  • 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/4 κ. γλ. λευκή ζάχαρη
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο δεντρολίβανο
  • 1 πρέζα αλεσμένο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τις με αλατισμένο νερό- αφήνοντας τις να βράσουν. Στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε για περίπου 25 λεπτά. Έπειτα σουρώστε τις και παγώστε τις στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν, περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια κόψτε τις πατάτες σε φέτες, βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με το πράσινο κρεμμυδάκι. Ύστερα, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη, τη ζάχαρη, το δεντρολίβανο και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μπολ.

Τέλος περιχύστε το ντρέσινγκ πάνω από τις πατάτες, ανακατέψτε και σερβίρετε!

Δείτε επίσης:

Λιγκουίνι με κοτόπουλο
Πατατοκεφτέδες με μεράκι

Διαβάστε επίσης