Πάστα φλώρα με μαρμελάδα που λιώνει στο στόμα!
Μια εκπληκτική συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου!
Υλικά
- 125 γραμ. φουντούκι ή αμύγδαλο αλεσμένο σε πούδρα
- 125 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
- 125 γραμ. ζάχαρη
- 125 γραμ. βούτυρο (μαλακό – σε θερμοκρασία δωματίου) 2 -3 πρέζες κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
- 1 ½ φλ. μαρμελάδα (κατά προτίμηση από κόκκινα φρούτα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 º C στον αέρα για να ψήσουμε την εύκολη πάστα φλώρα.
- Βουτυρώνουμε ένα σκεύος για τάρτα με διάμετρο 24 εκατοστά (κατά προτίμηση με αποσπώμενη βάση).
- Βάζουμε στο μπλέντερ το φουντούκι, τη ζάχαρη, το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, και το βάζουμε σε λειτουργία, φροντίζοντας να αναμειχθούν σωστά.
- Το βασικό είναι οι ξηροί καρποί να είναι σε μορφή πούδρας, δηλαδή πολύ καλά αλεσμένοι.
- Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και τον κρόκο και βάζουμε το μπλέντερ σε λειτουργία και το δουλεύουμε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη.
- Βγάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε λίγο. Αν ξεχάσατε να βγάλετε το βούτυρο από το ψυγείο, δείτε εδώ πώς θα το φέρετε γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου.
- Στο έτοιμο σκεύος στρώνουμε με τα δάχτυλα τα 2/3 από τη ζύμη.
- Φροντίζουμε να ανασηκώσουμε σε τοιχώματα τη ζύμη στα πλαϊνά της ταρτιέρας.
- Απλώνουμε μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 0,5 εκ την υπόλοιπη ζύμη.
- Με μικρά κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη σε σχέδια.
- Τα βάζουμε επάνω στη μαρμελάδα, στην επιφάνεια του γλυκού.
- Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η πάστα φλώρα.
- Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και έπειτα αφαιρούμε το τσέρκι της ταρτιέρας.
Πηγή: argiro.gr