Σερβίρετε με παγωτό
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε την πιο νόστιμη μηλόπιτα! Σερβίρετε με παγωτό για να απογειώσετε τη γεύση!
Υλικά
- 280 γρ. ζάχαρη
- 335 γρ. ηλιέλαιο
- 3 αυγά, μεσαία
- 2 βανιλίνες
- 1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 385γρ. αλεύρι Κούλα
- 3 πράσινα μήλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τα αυγά, τις βανιλίνες και χτυπάμε για 4′.
- Προσθέτουμε το αλεύρι Κούλα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, μία πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 30″.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 3 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 20×30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 35′.
- Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και γαρνίρουμε προαιρετικά με καραμελωμένο ζαχαρούχο ή άχνη.
Πηγή: dimitrismichailidis.com