Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εύκολη μηλόπιτα

Σερβίρετε με παγωτό

Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για να φτιάξετε την πιο νόστιμη μηλόπιτα! Σερβίρετε με παγωτό για να απογειώσετε τη γεύση!

Υλικά

  1. 280 γρ. ζάχαρη
  2. 335 γρ. ηλιέλαιο
  3. 3 αυγά, μεσαία
  4. 2 βανιλίνες
  5. 1 & 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  6. 1 κ.γ. κανέλα
  7. 1 πρέζα αλάτι
  8. 385γρ. αλεύρι Κούλα
  9. 3 πράσινα μήλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, τα αυγά, τις βανιλίνες και χτυπάμε για 4′.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι Κούλα, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, μία πρέζα αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 30″.
  3. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 3 πράσινα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  4. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 20×30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 175 για περίπου 35′.
  5. Αφήνουμε την μηλόπιτα να κρυώσει και γαρνίρουμε προαιρετικά με καραμελωμένο ζαχαρούχο ή άχνη.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης