Το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!
Τα κεράσια είναι από τα αγαπημένα μας καλοκαιρινά φρούτα γιατί λοιπόν να μην το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο? Πάμε να δούμε λοιπόν πως θα φτιάξουμε το απόλυτο γλυκό του καλοκαιριού που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους!
Υλικά
- 300 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
- 200 γραμ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
- 600 γραμ. ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- Για τη γέμιση
- 800 γραμ. κεράσια χωρίς κουκούτσι
- 1 ξύλο κανέλα
- 2 λεμόνια (χυμός)
- 150 γραμ. ζάχαρη
- 300 γραμ. μαρμελάδα κεράσι
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 150 γραμ. βούτυρο
Ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι και το αφήνουμε να ανακατευτεί. Προσθέτουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να παγώσει για 1 ώρα. Βάζουμε τα κεράσια σε ένα μπολ και τα περιχύνουμε με το λεμόνι. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη μαρμελάδα κεράσι, το κονιάκ και το βούτυρο, σιγοβράζουμε για 5΄ αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και απλώνουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης. Τη στρώνουμε με τα δάχτυλα στη βάση καθώς και στα τοιχώματα και απλώνουμε το μείγμα μαρμελάδας στη ζύμη. Σουρώνουμε τα κεράσια από τα υγρά τους και τα στρώνουμε στην τάρτα.
Τοποθετούμε την υπόλοιπη ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο. Κόβουμε κάθετες λωρίδες και τις πλέκουμε στην τάρτα. Ψήνουμε την κερασόπιτα για περίπου 30΄ στους 190 ºC μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε!