Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εύκολη και γρήγορη κιμαδόπιτα!

Αν οι συνταγές με κιμά είναι η αδυναμία σου, είμαι σίγουρη ότι αυτή την κιμαδόπιτα θα την ερωτευτείς

Είναι εύκολη, γρήγορη και φυσικά πενατονόστιμη! Ρίξε λοιπόν μια ματιά.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2 πράσινες πιπεριές κέρατα
  • 2 μεγάλες γινομένες ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  • λίγη κανέλα
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • τυρί φέτα
  • τυρί γκούντα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, ρίχνεις λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζεις τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, τα καρότα τριμμένα και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι βάζεις και τσιγαρίζεις τον κιμά. Όταν γίνει και ο κιμάς βάζεις λίγο νερό, τις ντομάτες λιωμένες, αλάτι/πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο κομμένο, και την κανέλα και αφήνεις μέχρι να σωθεί όλο το νερό. Ανακατεύεις στον έτοιμο κιμά τα τυριά σου τριμμένα.

Στη συνέχεια απλώνεις σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 1 φύλλο κρούστας ή 2 αν βάλεις μετρίου πάχους. Απλώνεις μια στρώση τον κιμά και κλείνεις με ένα ακόμα φύλλο. Φρόντισε να έχεις καλύψει και τα πλαϊνά του ταψιού με φύλλο. Αν χρησιμοποιήσεις μετρίου πάχους σφολιάτα μπορείς να το κάνεις σε 2 ή περισσότερες στρώσεις.

Ανοίγεις μικρές τρύπες στο τελευταίο φύλλο κρούστας για να φεύγουν οι ατμοί. Πασπαλίζεις με το περισσευούμενο γκούντα και βάζεις το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο. Όταν το φύλλο γίνει χρυσό βγάζεις και αφήνεις να κρυώσει λίγη ώρα μέσα στο ταψί.

Διαβάστε επίσης