Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα

Σερβίρετε την με κανελοζάχαρη

Η εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα είναι παραδοσιακή συνταγή που θα σας ξετρελαίνει. Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια. Μια συνταγή με λίγα και απλά υλικά. Αν χρησιμοποιήσετε αιγοπρόβειο γάλα η γεύση της είναι το κάτι άλλο. Μια εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο με πλούσια κρέμα. Σερβίρετε την με κανελοζάχαρη.

Υλικά

Για τη γαλατόπιτα

  • 1-1/2 lt γάλα φρέσκο
  • 180 γρ. αλεύρι γοχ ή καλαμποκάλευρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 2 κρόκους
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 βανίλιες

Για το ταψί

  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. κανέλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ. Τα αφήνουμε στην άκρη
  • Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα βάζουμε το γάλα.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη το αλεύρι τις βανίλιες.
  • Με σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά για την κρέμα της γαλατόπιτας.
  • Βάζουμε την κρέμα σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα περιμένουμε να πήξει.
  • Στην αρχή θα είναι πολύ ρευστή αλλά μετά από 7 με 8 λεπτά αρχίζει να πήζει.
  • Είναι πολύ βασικό να ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα γιατί πιάνει στη βάση της κατσαρόλας.
  • Όταν περάσουν 5 με 6 λεπτά ανακατεύουμε πιο εντατικά κυρίως στη βάση της κατσαρόλας και στις ενώσεις της κατσαρόλας.
  • Όταν η κρέμα πάρει βράση και αρχίσουν να σκάνε φουσκάλες στη κατσαρόλα κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα να λιώσει.
  • Τέλος προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά με τους κρόκους στη ζέστη κρέμα.
  • Με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθεί η κρέμα για την εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Για το ψήσιμο

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στις αντιστάσεις.
  • Βουτυρώνουμε πολύ καλά στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών.
  • Πασπαλίζουμε το ταψί με σιμιγδάλι ή καλαμποκάλευρο.
  • Αδειάζουμε μέσα τη ζεστή ρευστή γλυκιά γαλατόπιτα.
  • Τοποθετούμε το ταψί στην κάτω σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί η εύκολη γαλατόπιτα χωρίς φύλλο.

Για το σερβίρισμα

  • Mόλις τη βγάζουμε καυτή από το φούρνο πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και κρυσταλλική ζάχαρη.
  • Όταν είναι ζεστή η εύκολη γλυκιά γαλατόπιτα θα κολλήσει επάνω στην επιφάνεια της η κανελοζάχαρη.
  • Αφήνουμε τη γαλατόπιτα να κρυώσει τελείως.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης