Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εργολάβοι ή αλλιώς αμυγδαλωτά μπισκότα

Μοναδικά!

Αμυγδαλωτά μπισκότα λένε στη Σίφνο τους εργολάβους και είναι απίθανα μοσχοβολιστά, τραγανά και μαστιχωτά μαζί.

Υλικά

Τεμάχια: 70-80

  •  1 κιλό αμύγδαλα, λευκά, θρυμματισμένα
  •  750 γρ. (3 κούπες + 3/4 κούπας) ζάχαρη
  •  3 ασπράδια αυγών
  •  1 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  1 κουτ. σούπας ανθόνερο
  •  1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
  •  1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα, προαιρετικά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εργολάβους ή αλλιώς αμυγδαλωτά μπισκότα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα) και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να αναμειχθούν. Δεν χρειάζεται επίμονο χτύπημα ούτε μίξερ.
  3. Ρίχνουμε στη λαδόκολλα κουταλιές κουταλιές από το μείγμα, σχηματίζοντας στρογγυλά μπισκότα, ή αδειάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και «κόβουμε» στο ταψί μικρές γλώσσες ζύμης.
  4. Φροντίζουμε να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους ώστε να μην κολλήσουν.
  5. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγο αμύγδαλο φιλέ, αν θέλουμε, και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να σφίξουν.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης