Εκμεταλλεύσου το πλαϊνό μέρος των ντουλαπιών!


Η κουζίνα για να είναι λειτουργική χρειάζεται οργάνωση

Ένα σημείο που αφήνουμε ανεκμετάλλευτο είναι το πλαϊνό μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας.

Η κουζίνα για να είναι λειτουργική χρειάζεται σωστή οργάνωση, ειδικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτείς κάθε γωνιά της. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις μερικούς έξυπνους τρόπους ώστε να εκμεταλλευτείς κάθε μέρος των ντουλαπιών της κουζίνας.

Αποθήκευσε τα τηγάνια και άλλα σκεύη

Τα κουζινικά καταλαμβάνουν τουλάχιστον ένα ντουλάπι της κουζίνας. Για να εξοικονομήσεις λοιπόν χώρο, μπορείς να κρεμάσεις τα τηγάνια στο πλάι των ντουλαπιών ώστε να απελευθερώσεις έτσι ένα ντουλάπι.

Βάλε μικρά ραφάκια

Τα ράφια είναι τα πιο χρήσιμα αντικείμενα για όλο το σπίτι, καθώς είναι κομψά, βολικά και σου εξασφαλίζουν επιπλέον χώρο. Τοποθέτησε λοιπόν μικρά ραφάκια στο πλάι των ντουλαπιών, καθώς θα σου δώσουν έξτρα χώρο και φυσικά θα φέρουν ανανέωση στη κουζίνα.

Αποθήκευσε τα μπαχαρικά σου

Μια πολύ πρωτότυπη και χρήσιμη ιδέα είναι να κολλήσεις ένα φύλλο μαγνήτη στην πλαϊνή μεριά του ντουλαπιού δημιουργώντας μια μαγνητική επιφάνεια, πάνω στην οποία θα μπορείς να κολλήσεις με μαγνητάκι τα μπαχαρικά σου. Πέρα από το χώρο που θα εξοικονομήσεις θα δώσεις μια πιο ρουστικ αίσθηση στο χώρο.

Κρέμασε θήκες για αποθήκευση μικροπραγμάτων

Ακόμα μια πρακτική ιδέα είναι να κρεμάσεις θήκες στις οποίες θα αποθηκεύεις διάφορα μικροπράγματα. Αυτό θα βάλει ένα τέλος στο χάος που επικρατεί συνήθως στην κουζίνα και θα κρατάει το χώρο καθαρό και οργανωμένο.

Διακόσμησε με καδράκια

Μεταχειρίσου τα πλαϊνά σημεία των ντουλαπιών σαν να είναι τοίχος. Κρέμασε καδράκια, ξύλινες πλακέτες ή οτιδήποτε άλλο σου αρέσει και δώσε μια πιο παιχνιδιάρικη νότα στο χώρο.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα