Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έχεις δοκιμάσει σούπα από καλαμπόκι;

Με αυτή τη συνταγή δεν θα φας όλη τη μέρα σου στην κουζίνα!

Καλαμπόκι ψητό έχεις φάει και το λατρεύεις, σίγουρα μια φορά το έχεις βάλει και στην σαλάτα ή σε κρέπα και σάντουιτς. Έχει τύχει, όμως να το δοκιμάσεις σε μορφή σούπας; Αυτό το ζεστό και νόστιμο πιάτο, φτιάχνεται πανεύκολα και θα σε χορτάσει!

Υλικά

1 κουτ. της σούπας μπέικον
1 λωρίδα μπέικον
1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
1/2 φλιτζάνι σέλερι, ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι καρότο, ψιλοκομμένο
1/3 του φλιτζανιού κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 φλιτζάνια καλαμπόκι, κατεψυγμένο
4 φλιτζάνια γάλα
2 μεσαίες πατάτες, λιωμένες
1 κουτ. της σούπας αλάτι
1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σοτάρεις το μπέικον μέχρι να πάρει το χαρακτηριστικό του χρώμα. Προσθέτεις το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και σιγοβράζεις για τα επόμενα 5 λεπτά. Μόλις περάσει το διάστημα αυτό, προσθέτεις σε δύο δόσεις το καλαμπόκι και το γάλα. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα, σκεπάζεις με ένα καπάκι και σιγοβράζεις για 20 λεπτά ακόμα.

Μετά από τα 20 λεπτά, προσθέτεις τις πατάτες, το αλάτι και το θυμάρι. Ανεβάζεις την ένταση για 10 λεπτά και κατεβάζεις στη συνέχεια, προκειμένου να σιγοβράσεις για 10 λεπτά ακόμη. Προσθέτεις το μαύρο πιπέρι, ανεβάζεις τη θερμοκρασία, ανακατεύεις ξανά και βράζεις για 10 λεπτά. Μοιράζεις σε μπολάκια όσο η σούπα σου είναι ζεστή.

Διαβάστε επίσης