Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δυνατό λικέρ βύσσινο

Δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα.

Ένα λικέρ βύσσινο με έντονη τη γεύση του φρούτου αλλά και τσουχτερό στο αλκοόλ του. Ένα λικέρ για δυνατούς πότες.

Υλικά

Βάρος: για περίπου 3 κιλά

  •  1.200 γρ. βύσσινα
  •  1 λίτρο κονιάκ
  •  1 κιλό ζάχαρη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε λικέρ βύσσινο, αρχικά πλένουμε τα βύσσινα.
  2. Στη συνέχεια, τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
  3. Τοποθετούμε τα βύσσινα σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος με καπάκι που κλείνει πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη.
  5. Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε το σκεύος σε σημείο που να το βλέπει ο ήλιος για 40-50 ημέρες.
  6. Μία φορά την εβδομάδα ανοίγουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  7. Όταν είναι έτοιμο το λικέρ βύσσινο, το σουρώνουμε σε μπουκάλια και το αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος.

Μυστικά

Μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά (1-2 γαρύφαλλα, 1 ξύλο κανέλας, μοσχοκάρυδο κ.ά)

Αντικαθιστούμε, αν θέλουμε, το κονιάκ με τσίπουρο.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης