Δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα.
Ένα λικέρ βύσσινο με έντονη τη γεύση του φρούτου αλλά και τσουχτερό στο αλκοόλ του. Ένα λικέρ για δυνατούς πότες.
Υλικά
Βάρος: για περίπου 3 κιλά
- 1.200 γρ. βύσσινα
- 1 λίτρο κονιάκ
- 1 κιλό ζάχαρη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε λικέρ βύσσινο, αρχικά πλένουμε τα βύσσινα.
- Στη συνέχεια, τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
- Τοποθετούμε τα βύσσινα σε ένα μεγάλο γυάλινο σκεύος με καπάκι που κλείνει πολύ καλά.
- Προσθέτουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη.
- Κλείνουμε με το καπάκι και αφήνουμε το σκεύος σε σημείο που να το βλέπει ο ήλιος για 40-50 ημέρες.
- Μία φορά την εβδομάδα ανοίγουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Όταν είναι έτοιμο το λικέρ βύσσινο, το σουρώνουμε σε μπουκάλια και το αποθηκεύουμε σε σκιερό μέρος.
Μυστικά
Μπορούμε να προσθέσουμε μπαχαρικά (1-2 γαρύφαλλα, 1 ξύλο κανέλας, μοσχοκάρυδο κ.ά)
Αντικαθιστούμε, αν θέλουμε, το κονιάκ με τσίπουρο.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








