Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
Για την βάση
- 400 γρ μπισκότα πτι μπερ
- 200 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
- 600 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 200 γρ φράουλες
- 2 μπανάνες ( 200 γρ )
Για την σαντιγί
- 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
- 50 γρ λευκή κουβερτούρα (sisinni)
Για το στολισμό φράουλες
Διαστάσεις Πυρέξ : 25χ30
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι το καραμελωμένο ζαχαρούχο και σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια.
- Έπειτα κόβουμε τα φρούτα μπανάνα , φράουλες και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
- ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με τα άλλα Υλικά.
- Σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα να κάνουμε την βάση.
- Πατάμε καλά για να αποφύγουμε τις τρυπούλες και τα κενά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
- Κόβουμε την λευκή κουβερτούρα σε ψιλά κομμάτια και ενσωματωνουμε στην σαντιγί με απαλές κινήσεις.
- Ρίχνουμε πάνω απο την βάση και το βάζουμε 2 ώρες περίπου στο ψυγείο!!
- Βγάζουμε κόβουμε σε μερίδες και στολίζουμε με φράουλες!!
Καλή επιτυχία
Πηγή: live-kitchen.gr