Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δροσερό γιαουρτογλυκό σε χρόνο ρεκόρ με φρέσκα φρούτα!

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

Για την βάση

  • 400 γρ μπισκότα πτι μπερ
  • 200 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο
  • 600 γρ στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ φράουλες 
  • 2 μπανάνες ( 200 γρ )

Για την σαντιγί

  • 300 γρ φυτική κρέμα γάλακτος κρύα
  • 50 γρ λευκή κουβερτούρα (sisinni)

Για το στολισμό φράουλες

Διαστάσεις Πυρέξ : 25χ30

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι  το καραμελωμένο ζαχαρούχο και σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια.
  2. Έπειτα κόβουμε τα φρούτα  μπανάνα , φράουλες και τα ρίχνουμε στο μείγμα.
  3. ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με τα άλλα Υλικά.
  4. Σε ένα πυρέξ με διαστάσεις 25χ30 ρίχνουμε το μείγμα να κάνουμε την βάση.
  5. Πατάμε καλά για να αποφύγουμε τις τρυπούλες και τα κενά.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάμε την φυτική παγωμένη κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
  7. Κόβουμε την λευκή κουβερτούρα σε ψιλά κομμάτια  και ενσωματωνουμε στην σαντιγί με απαλές κινήσεις.
  8. Ρίχνουμε πάνω απο την βάση και το βάζουμε 2 ώρες περίπου στο ψυγείο!!
  9. Βγάζουμε κόβουμε σε μερίδες και στολίζουμε με φράουλες!!

Καλή επιτυχία

Πηγή: live-kitchen.gr

Διαβάστε επίσης