Μια σαλάτα με αχλάδια και καρύδια είναι η τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ βραδινό
Ο καύσωνας μας έχει “γονατίσει” και ο καλύτερος τρόπος για να δροσιστούμε και να γεμίσουμε ενέργεια είναι μια πράσινη σαλάτα με αχλάδια και καρύδια!
Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι
- 2 κοτσάνια σέλινο
- 1 αχλάδι
- 1 βολβό μάραθο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 μικρά ματσάκια ρόκα
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τα καρύδια σε ένα ταψί και ψήστε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο, το μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Προσθέστε το σέλινο, το αχλάδι, το μάραθο και το κρεμμύδι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λίγο πριν το σερβίρετε, ρίξτε τη ρόκα, ανακατέψτε με το μείγμα αχλαδιών και συνοδεύστε με τους ξηρούς καρπούς.