Δεν έχεις κλιματιστικό; Αυτά τα hacks θα σε σώσουν!

Και θα βγάλεις το καλοκαίρι ανώδυνα… 

Η αλήθεια είναι ότι όσο κι αν αγαπάμε το καλοκαίρι, ένα πράγμα που δεν αντέχουμε είναι η ζέστη, που μας ακολουθεί παντού. Εκτός από το σπιτάκι μας που έχουμε βρει τον τρόπο να μη ζεσταινόμαστε τόσο. Τι γίνεται όμως αν δεν υπάρχει air-condition στο χώρο;

Ανεμιστήρας

Μπορεί να μη δροσίζει το δωμάτιο όπως ένα κλιματιστικό, αλλά κι αυτός ξέρει να κάνει τη δουλίτσα του. Σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς υπέροχα όταν θα φυσάει πάνω σου το αεράκι του. Μπορείς να προτιμήσεις για καλύτερα τον ανεμιστήρα υδρονέφωσης

Στόρια αντί για κουρτίνες 

Αν δεν έχεις κουρτίνες στο σπίτι, η επόμενη οικονομική και εύκολη λύση είναι τα στόρια. Με αυτό τον τρόπο, ο ήλιος δεν θα εισβάλλει μέσα στο σπίτι σου από το παράθυρο! Επίλεξε στόρια με βάση πάντα αυτά που ταιριάζουν στις διαστάσεις του παραθύρου σου!

LED αντί για λάμπες πυρακτώσεως

Ήδη γνωρίζεις ότι οι λάμπες πυρακτώσεως εκλύουν πολλή θερμότητα, είναι ακριβές και καθόλου βιώσιμες. Σε αυτή την περίπτωση, προτίμησε λάμπες LED σε ψυχρή απόχρωση, οι οποίες όχι μόνο παράγουν λιγότερη θερμότητα, αλλά είναι και eco-friendly. Δύο σε ένα! 

Μαγείρεψε… το βράδυ!

Σε καμία περίπτωση το καλοκαίρι δεν μαγειρεύουμε το πρωί ή το μεσημέρι, ακόμα και air-condition να έχουμε. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι η θερμότητα που απελευθερώνουν οι συσκευές της κουζίνας σου! Απόφυγέ το και θα γλιτώσεις τσάμπα ζέστη!

Κάνε το μπαλκόνι σου “πράσινο”

Μια καλή λύση, κρύβεται στα φυτά. Οι πρασινάδες φέρνουν πάντα δροσιά και αυτός είναι ένας τέλειος λόγος για να γεμίσεις το χώρο σου με αναρριχώμενα ή ψηλά φυτά. Έτσι, ρίχνεις τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού μέχρι 3 βαθμούς. Ναι, καλά διάβασες!

Δείτε ακόμα
Οι τάσεις του 2022 για το καθιστικό του σπιτιού

Διαβάστε
ακόμα