Cupcakes καρύδας με ανανά

Forever Woman

Αυτά τα εξωτικά cupcakes καρύδας είναι συγκλονιστικά!

Ο συνδυασμός των γεύσεων και των αρωμάτων από τον ανανά και το ινδοκάρυδο είναι μαγικός

Υλικά 

  • 120 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 140 γραμ. ζάχαρη
  • 1 ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 40 γραμ. βούτυρο
  • 120 γραμ γάλα καρύδας
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 αυγό
  • 6 ροδέλες ανανά κομμένες σε κυβάκια

Για τη διακόσμηση

  • 100 γραμ. καρύδα τριμμένη

Για το frosting καρύδας

  • 250 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 80 γραμ. βούτυρο
  • 25 γραμ γάλα καρύδας

Eκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 5΄μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι, το γάλα καρύδας και τη βανίλια.
  • Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να απορροφηθούν τα υλικά.
  • Τέλος, ρίχνουμε τον ανανά ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα σιλικόνης από κάτω προς τα πάνω, ώστε να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
  • Ετοιμάζουμε τις θήκες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντάς τα περίπου κατά τα 3/4.
  • Βάζουμε τις φόρμες στην προτελευταία σχάρα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 23΄-25΄.
  • Γεμίζουμε ένα κορνέ με frosting καρύδα και στολίζουμε το καθένα ξεχωριστά.
  • Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

Για το frosting καρύδας

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με μίξερ χειρός το βούτυρο και το γάλα καρύδας για 5΄, μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι  να γίνει μια ελαφριά και αφράτη κρέμα.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα