Το croque monsieur θα μετατρέψει την κουζίνα σας σε γαλλικό μπιστρό
Το croque monsieur είναι ιδανικό για μεσημεριανό ή brunch. Συνόδευσε το με μια πράσινη σαλάτα και θα έχεις ένα πεντανόστιμο, γρήγορο και φυσικά υγιεινό πιάτο!
Υλικά
- 70 γραμμάρια γραμμάρια γραβιέρα
- 70 γραμμάρια κασέρι ωρίμανσης, 12 μηνών
- 10 μλ. κρέμα γάλακτος
- 8 φέτες λευκό ψωμί του τοστ
- 8 φέτες κίτρινο, σκληρό τυρί
- 8 φέτες ζαμπόν
- 60 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
- 4 αυγά
- Αλάτι
Εκτέλεση:
Αρχικά τρίβουμε τα τυριά. Έπειτα σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα γάλακτός σε δόσεις για να μην σβολιάσει. Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα για να ομοιογενοποιηθούν. Με μια σπάτουλα, απλώστε την κρέμα τυριού στις δύο φέτες ψωμιού και στη συνέχεια, τοποθετήστε μια φέτα κίτρινο, σκληρό τυρί και μια φέτα ζαμπόν σε κάθε ψωμί και κλείστε το σάντουιτς.
Με ένα πινελάκι βουτυρώνουμε τα σάντουιτς ελαφρώς και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μέχρι το ψωμί να γίνει χρυσό και τραγανό.