Τα corn dogs είναι από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα σνακ τόσο στην Αμερική όσο και στην Ελλάδα.
Αν λοιπόν δεν είχες την ευκαιρία να δοκιμάσεις ποτέ τώρα ήρθε η ώρα!
Υλικά
- 8-10 μεγάλα λουκάνικα για hot-dog
- 10 φέτες τυρί κίτρινο
- Καλαμάκια-ξυλάκια για σουβλάκια
Για τη κρούστα
- Μία κουταλιά του γλυκού αλάτι
- Μία κουταλιά του γλυκού πιπέρι
- Δύο φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
- Ένα φλιτζάνι του τσαγιού καλαμποκάλευρο
- Δύο κούπες γάλα
- 100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
- Δύο αυγά
- Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα λουκάνικα και τα περνάμε προσεκτικά μέσα από τα ξυλάκια και τα τυλίγουμε ένα ένα με μία φέτα κίτρινο τυρί. Τα βάζουμε όλα σε μία πιατέλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για δέκα λεπτά μέχρι να σφίξουν.
Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά και μετά προσθέτουμε μέσα το γάλα, τα αυγά και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Η ζύμη πρέπει να είναι σαν κουρκούτι.
Αφού κάψει το λάδι, βυθίζουμε ένα ένα τα λουκάνικα μέσα στο κουρκούτι 2-3 φορές και τηγανίζουμε για δύο λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Συνοδεύουμε τα corn dogs με κέτσαπ, μουστάρδα, bbq sauce ή κάποια άλλη σάλτσα και απολαμβάνουμε!