Τα αυγά μάτια και τα scrambled eggs, αποτελούν πλέον παρελθόν
Τα Cloud Eggs ήρθαν να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε άλλη “μορφή” αυγού. Εκτός από πολύ νόστιμα είναι και στιλάτα καθώς, όπως λέει και το όνομά τους, είναι αέρινα και πουπουλένια, σα σύννεφο. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τα φτιάξεις!
Υλικά
- 2 αυγά
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά προθερμαίνεις το φούρνο στους 230°C. Ξεχωρίζεις το ασπράδι από τους κρόκους. Κρατάς τους κρόκους για αργότερα. Χτυπάς στο μίξερ το ασπράδι ελαφρώς μέχρι να μαλακώσει τελείως και το μεταφέρεις σε ένα μπολ.
Προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις με μία κουτάλα. Μεταφέρεις το μείγμα ασπραδιού στο ταψί με κουτάλι, σχηματίζοντας δύο ίδια μπαλάκια. Πιέζεις στο μέσο με το κουτάλι ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό βαθούλωμα και ψήνεις για 8′.
Βγάζεις το ταψί από τον φούρνο και προσθέτεις τον κρόκο στα δύο βαθουλώματα των ασπραδιών, ψήνεις για άλλα 3′ και τα.. συννεφάκια σου είναι έτοιμα!