Cinnamon rolls

Τα cinnamon rolls είναι ένα εύκολο γλυκάκι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας που το αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

Τα cinnamon rolls είναι ένα εύκολο γλυκάκι ιδανικό για όλες τις ώρες της ημέρας που το αγαπάνε μικροί και μεγάλοι.

Ταιριάζει απόλυτα σαν συνοδευτικό με τον καφέ, το τσάι, τη ζεστή σοκολάτα και με άλλα ζεστά ή παγωμένα ροφήματα. Αν θέλεις και εσύ ένα γλυκό που φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και κυρίως οικονομικά, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτά τα νόστιμα ρολάκια κανέλας.

Υλικά για τη ζύμη:

  • 200 γραμμάρια γιαούρτι (1 κεσεδάκι)
  • Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση:

  • Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το στόλισμα: (γλάσο)

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα ανάλογα τη σύσταση

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το γιαούρτι και πλάθουμε μέχρι να γίνει μία ζύμη. Έπειτα, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια, εε ένα μικρό μπολάκι ανακατεύουμε τη κανέλα, τη καστανή ζάχαρη και το βούτυρο, αφού το λιώσουμε. Ανακατεύουμε μέσα σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το γάλα μέχρι να γίνει λίγο πηχτό το γλάσο και έτοιμο.

Παίρνουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με ένα πλάστη πάνω σε μία λαδόκολλα. Στη συνέχεια απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της ζύμης και τη διπλώνουμε σε ένα μεγάλο ρολό. Κόβουμε προσεκτικά σε μικρά ρολάκια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Ψήνουμε τα ρολάκια μας στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και απλώνουμε από πάνω το γλάσο που έχουμε φτιάξει και καλή μας όρεξη!