Χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα

Forever Woman

Νηστίσιμη ελαφριά και καλοκαιρινή σαλάτα

Νηστίσιμη ελαφριά και καλοκαιρινή σαλάτα, με χταπόδι και μαυρομάτικα φασόλια, με όλη τη νοστιμιά της θάλασσας. Χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Είναι ιδανική να την απολαύσουμε και κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Yλικά

  • 2 φλ. μαυρομάτικα φασόλια βρασμένα
  • 1 μικρό (περίπου 1 κιλό) χταπόδι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. κόκκινο ξίδι
  • 4-5 κόκκοι πιπέρι
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι μικρό κομμένο σε δαχτυλίδια
  • 4 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε φέτες
  • Λίγη ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 2-3 ραπανάκια για γαρνίρισμα
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε να φτιάξουμε το χταπόδι σαλάτα με μαυρομάτικα, σιγοβράζοντας πρώτα σε μια μικρή κατσαρόλα το χταπόδι με το λάδι, το πιπέρι, το κρασί και το ξίδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε μπουκιές.
  • Βάζουμε σε μια πιατέλα το μαρούλι χοντροκομμένο.
  • Ρίχνουμε από πάνω τα φασόλια, τα δαχτυλίδια του κρεμμυδιού, τα ραπανάκια κομμένα σε φέτες, τα αγγουράκια και τις μπουκιές του χταποδιού.
  • Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το μαϊντανό και την περιχύνουμε με το ζουμάκι μέσα στο οποίο έβρασε το χταπόδι.

Πηγή: argiro.gr