Χριστουγεννιάτικη Συνταγή: Κοτόπουλο με Πορτοκάλι, Κανέλα, Μέλι και Καρύδια

Αυτή η συνταγή προσφέρει μια γευστική συνδυαστική πινελιά από το πορτοκάλι και την κανέλα, φτιάχνοντας ένα πιάτο ιδανικό για τις γιορτινές ημέρες.

Υλικά:

  • 4 κομμάτια κοτόπουλο (μπρεσέ ή μπούτια)
  • 2 πορτοκάλια, χυμός και ξύσμα
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Καρύδια, ψιλοκομμένα, για σερβίρισμα

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών, το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ταψί και ρίξτε πάνω το μείγμα από τα πορτοκάλια.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να αρχίσει να κατακαίει ελαφρώς στην επιφάνεια.
  5. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατέψτε το κοτόπουλο σε κάποια στιγμή για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη επίστρωση.
  6. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, σερβίρετέ το πάνω σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με τα καρύδια.

Image by Freepik

Διαβάστε
ακόμα