Αυτή η συνταγή προσφέρει μια γευστική συνδυαστική πινελιά από το πορτοκάλι και την κανέλα, φτιάχνοντας ένα πιάτο ιδανικό για τις γιορτινές ημέρες.
Υλικά:
- 4 κομμάτια κοτόπουλο (μπρεσέ ή μπούτια)
- 2 πορτοκάλια, χυμός και ξύσμα
- 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
- Καρύδια, ψιλοκομμένα, για σερβίρισμα
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον χυμό και το ξύσμα των πορτοκαλιών, το ελαιόλαδο, το μέλι, την κανέλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετήστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα ταψί και ρίξτε πάνω το μείγμα από τα πορτοκάλια.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να αρχίσει να κατακαίει ελαφρώς στην επιφάνεια.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, ανακατέψτε το κοτόπουλο σε κάποια στιγμή για να εξασφαλίσετε ομοιόμορφη επίστρωση.
- Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, σερβίρετέ το πάνω σε ένα πιάτο και πασπαλίστε με τα καρύδια.
Image by Freepik