Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χριστουγεννιάτικη Συνταγή: Κεκάκια Κανέλας με Κρέμα Φροστίνγκ Καραμέλας

Απολαύστε τα κεκάκια κανέλας με κρέμα φροστίνγκ καραμέλας ως γλυκό για τα Χριστούγεννα σας!

Για τα Κεκάκια:

Υλικά:

  • 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει αυτόματα
  • 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ½ φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¾ φλ. γάλα

Οδηγίες:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε χάρτια καπιτονέ στις καρπούζια του κέκα και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και την κανέλα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, προσθέτοντας το εκάστοτε καλά πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
  4. Αναδεύστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στο μίγμα με τα υγρά, αρχίζοντας και τελειώνοντας με τα ξηρά.
  5. Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
  6. Γεμίστε τα καρπούζια κατά τα 2/3 με τη ζύμη και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να είναι χρυσοκαφτερά. Ελέγξτε την ψήση με ένα καθαρό μαχαίρι.
  7. Αφήστε τα κεκάκια να κρυώσουν εντελώς πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Για το Φροστίνγκ Καραμέλας:

Υλικά:

  • 1 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • ½ φλ. γάλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. ζάχαρη άχνη (για το πάνω μέρος)

Οδηγίες:

  1. Χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει αφρώδες. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει απαλό.
  2. Προσθέστε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Εάν θέλετε μια πιο πυκνή υφή, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη.
  4. Χρησιμοποιήστε ένα σακουλάκι με άκρη για να διακοσμήσετε τα κεκάκια με το φροστίνγκ και στρώστε με ζάχαρη άχνη για ένα χριστουγεννιάτικο άγγιγμα.

Διαβάστε επίσης