Απολαύστε τα κεκάκια κανέλας με κρέμα φροστίνγκ καραμέλας ως γλυκό για τα Χριστούγεννα σας!
Για τα Κεκάκια:
Υλικά:
- 1 ½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει αυτόματα
- 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ¾ φλ. γάλα
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Τοποθετήστε χάρτια καπιτονέ στις καρπούζια του κέκα και αφήστε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και την κανέλα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρώδες. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, προσθέτοντας το εκάστοτε καλά πριν προσθέσετε το επόμενο. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αναδεύστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στο μίγμα με τα υγρά, αρχίζοντας και τελειώνοντας με τα ξηρά.
- Προσθέστε το γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη ζύμη.
- Γεμίστε τα καρπούζια κατά τα 2/3 με τη ζύμη και ψήστε για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να είναι χρυσοκαφτερά. Ελέγξτε την ψήση με ένα καθαρό μαχαίρι.
- Αφήστε τα κεκάκια να κρυώσουν εντελώς πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.
Για το Φροστίνγκ Καραμέλας:
Υλικά:
- 1 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ φλ. ζάχαρη
- ½ φλ. γάλα
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. ζάχαρη άχνη (για το πάνω μέρος)
Οδηγίες:
- Χτυπήστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να γίνει αφρώδες. Προσθέστε τη ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει απαλό.
- Προσθέστε το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Εάν θέλετε μια πιο πυκνή υφή, προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη.
- Χρησιμοποιήστε ένα σακουλάκι με άκρη για να διακοσμήσετε τα κεκάκια με το φροστίνγκ και στρώστε με ζάχαρη άχνη για ένα χριστουγεννιάτικο άγγιγμα.