Θα ξετρελάνει κάθε ουρανίσκο στο Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σας.
Υλικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κλωνάρια μαϊντανού – τα φύλλα του
6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
3-4 φλιτζάνια προβρασμένα κάστανα – καθαρισμένα από τον εξωτερικό φλοιό και την εσωτερική φλούδα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος ελαφριά
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1-2 πρέζες μοσχοκάρυδο
Λίγο αλάτι
javascript:”;
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά, καρότο, κρεμμύδι, σέλινο. Ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά.Μετά ρίχνουμε το ζωμό, τα κάστανα και τον μαϊντανό. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσουν τα κάστανα.
Μόλις βράσουν, βάζουμε μικρές μερίδες στο μούλτι ή το μπλέντερ για να πολτοποιήσουμε τη σούπα μας και να πάρει τη βελούδινη και λεία υφή που θέλουμε. Αν βγει πηχτή και τη θέλουμε πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη.
Στο τέλος, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ανακατεύοντας απαλά.
Πηγή: govastileto.gr