Όχι μόνο τέλειο, όχι μόνο πεντανόστιμο αλλά και το πιο εντυπωσιακό ορεκτικό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι αυτή η μπάλα τυριών με ρόδι και καρύδια.
Υλικά
Για τη μπάλα τυριού
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 300 γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 200 γρ. ροκφόρ ή ξυνομυζήθρα (ή άλλο έντονο μαλακό τυρί )
- 100 γρ. καρύδια ή φιστίκι Αιγίνης
- 1 κ.σ. βούτυρο
- λίγους κόκκους κόκκινο πιπέρι
- κράνμπερι
- 1 ρόδι
- κρακεράκια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Για τη μπάλα τυριού με καρύδια και ρόδι, αφήνουμε όλα τα τυριά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ και αναδεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, ώστε να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα καθώς και το φυστίκι Αιγίνης ολόκληρο.
- Ρίχνουμε το λιωμένο ζεστό βούτυρο ώστε να ενωθούν τα υλικά.
- Σε στρογγυλό μπολ απλώνουμε βρεγμένο κομμάτι τουλπάνι. Αδειάζουμε το μείγμα τυριού. Κλείνουμε το τουλπάνι δένοντας το.
- Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο το μείγμα για 2-3 ώρες.
- Βγάζουμε το τουλπάνι και φορμάρουμε την μπάλα τυριού με τα χέρια σε στρογγυλό σχήμα.
- Την κυλάμε σε σπόρους ροδιού να ντυθεί ολόγυρα.
- Την βάζουμε πάνω σε ξύλο κοπής ντυμένο με πράσινα φύλλα σαλάτας.
- Γαρνίρουμε με κρακεράκια.
- Αυτή η πεντανόστιμη μπάλα τυριών με ρόδι και καρύδια είναι το ιδανικό ορεκτικό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Πηγή: argiro.gr