Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χριστουγεννιάτικα Κουλουράκια Με Σοκολάτα και Κανέλα

Αυτή η συνταγή δημιουργεί αφράτα και νόστιμα κουλουράκια που θα γεμίσουν το σπίτι σας με τον αρωματικό χαρακτήρα των Χριστουγέννων.

Συστατικά:

  • 1 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλ. σοκολάτα chips

Οδηγίες:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρώδες.
  3. Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, ακολουθούμενα από τη βανίλια, και ανακατέψτε καλά.
  4. Σε διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
  5. Προσθέστε τα στεγνά συστατικά στο μείγμα βούτυρου με μικρά μέρη, ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης.
  6. Προσθέστε τέλος τη σοκολάτα chips και ανακατέψτε για να κατανείμεται ομοιόμορφα.
  7. Σχηματίστε μικρές μπάλες με τα χέρια σας και τοποθετήστε τις σε ένα αντικολλητικό ταψί με κατάλληλο διάστημα μεταξύ τους.
  8. Ψήστε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
  9. Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρετε. Καλή όρεξη!

Διαβάστε επίσης