Αυτή η συνταγή δημιουργεί αφράτα και νόστιμα κουλουράκια που θα γεμίσουν το σπίτι σας με τον αρωματικό χαρακτήρα των Χριστουγέννων.
Συστατικά:
- 1 φλ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλ. σοκολάτα chips
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρώδες.
- Προσθέστε τα αυγά ένα ένα, ακολουθούμενα από τη βανίλια, και ανακατέψτε καλά.
- Σε διαφορετικό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα.
- Προσθέστε τα στεγνά συστατικά στο μείγμα βούτυρου με μικρά μέρη, ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης.
- Προσθέστε τέλος τη σοκολάτα chips και ανακατέψτε για να κατανείμεται ομοιόμορφα.
- Σχηματίστε μικρές μπάλες με τα χέρια σας και τοποθετήστε τις σε ένα αντικολλητικό ταψί με κατάλληλο διάστημα μεταξύ τους.
- Ψήστε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-12 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ελαφρώς χρυσαφί χρώμα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν για λίγο πριν τα σερβίρετε. Καλή όρεξη!