Χρήσιμα tips και συμβουλές για τα ψάρια!

Forever Woman

Τα ψάρια έχουν ιδιαίτερη θέση στην διατροφική πυραμίδα

Σας αρέσουν, λοιπόν, τα ψάρια αλλά δεν ξέρετε πώς να τα προετοιμάσετε ή να τα μαγειρέψετε; Εδώ σας έχω 4 χρήσιμα tips για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ψάρι! Μην ξεχάσετε να διαβάστε τα tips και την συμβουλή μου! Ελάτε μαζί μου να κάτσουμε στο τραπέζι της κουζίνας και διαβάστε προσεκτικά!

Τα ψάρια έχουν ιδιαίτερη θέση στην διατροφική πυραμίδα. Όπως γνωρίζουμε, τα ψάρια αποτελούν πολύ καλή πηγή των ω-3 λιπαρών που είναι ευεργετικά για την υγεία και έχουν επίσης πολλές θρεπτικές αξίες. Είναι γνωστό ότι τα ψάρια λόγω των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων που περιέχουν αποτελούν σωστή διατροφή για γερή καρδιά. Για αυτό, τα τελευταία χρόνια η ψαροφαγία είναι η νέα διατροφική τάση και οι ψαροφάγοι επιμένουν ότι ξέρουν να ακολουθούν πρώτοι από όλους tips για τα ψάρια όπως και τα παρακάτω!

Πώς καταλαβαίνουμε ότι ένα ψάρι είναι φρέσκο!

Βασικό στοιχείο ενός φρέσκου ψαριού είναι η ακαμψία. Τα μάτια των ψαριών πρέπει να είναι γυαλιστερά και διαυγή. Τα λέπια γυαλιστερά και στέρεα στο δέρμα ενώ τα βράγχια να είναι κόκκινα ή ροζ. Γενικά, τα χρώματα του ψαριού να μην έχουν αλλοιωθεί!

Πώς να μην μυρίζει το σπίτι μετά από το μαγείρεμα των ψαριών!

Και όμως υπάρχει τρόπος να μην κρατηθεί η έντονη μυρωδιά των ψαριών στο χώρο σας. Βάλτε ένα μπρίκι με νερό, προσθέστε γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο και στη συνέχεια βράστε για 1 ώρα. Η έντονη μυρωδιά των μπαχαρικών θα υπερκαλύψει την μυρωδιά των ψαριών. Ή βάλτε στον φούρνο φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού και η θερμότητα θα κάνει όλη την δουλειά!

Πώς φεύγει η έντονη μυρωδιά των ψαριών από τα χέρια!

Μετά το καθάρισμα ή την κατανάλωση των ψαριών τρίψτε τις παλάμες σας με χυμό λεμονιού, αλάτι ή ξίδι! Επιμείνετε στην περιοχή γύρω από τα νύχια. Μην το φοβηθείτε! Να ξέρετε ότι το θαλασσινό αλάτι ενισχύει την προστασία του δέρματος. Δεν είναι τυχαίο ότι μερικές κρέμες σώματος περιέχουν θαλασσινό νερό για να προστατεύουν και να ενυδατώνουν την επιδερμίδα του σώματος.

Πώς ψήνουμε σωστά στο φούρνο ή στην σχάρα!

Για ψήσιμο στο φούρνο. Βάλτε στο ταψί μία λαδόκολλα και πάνω από αυτήν στρώστε φέτες από κρεμμύδια, μαϊντανό ή σέλινο. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα κολλήσουν τα ψάρια στο ταψί. Κάντε το και θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

Για ψήσιμο στη σχάρα. Καθαρίστε την σχάρα από τα προηγούμενα ψησίματα με κούπες λεμονιού και αφήστε να κάψει για 15 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα καθαρίσετε την σχάρα σας και ταυτόχρονα θα κάνετε και απολύμανση. Έτοιμη η σχάρα σας για να ψήσετε και να απολαύσετε τα ψάρια σας! Για ιδανικό ψήσιμο, η θερμοκρασία στο κέντρο του ψαριού πρέπει να φτάνει τους 60°C βαθμού Κελσίου ανάλογα βέβαια και το ψάρι!

Και 1 συμβουλή: Για υγεία και ευεξία…Να καταναλώνετε 2-3 φορές την εβδομάδα φρέσκα ψάρια θα δείτε διαφορά στον οργανισμό σας!

Πηγή: www.maxmag.gr