Γιορτινό αλλά και για Κυριακή!
Μουστάρδα, καρδάμωμο και λίγο τριμμένο φασκόμηλο του δίνουν γεύση και άρωμα. Είναι εντυπωσιακό αυτό το χοιρινό καρέ, που ψήνεται μέσα σε μπίρα, εύκολο και φύσει γιορτινό.
Υλικά
Μερίδες: 8
- 1 χοιρινό καρέ από 8 μπριζολάκια, ενωμένα, (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να αφαιρέσει την πέτσα και το πολύ λίπος και να αφήσει μόνο μια λεπτή στρώση)
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1/2 κουτ. γλυκού καρδάμωμο (τα σποράκια, κοπανισμένα)
- 1 1⁄2 κουτ. σούπας ξερό φασκόμηλο, τριμμένο
- 420 ml μπίρα της αρεσκείας μας
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε χοιρινό καρέ με μπίρα και φασκόμηλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 170°C στη λειτουργία του αέρα.
- Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε με πιρούνι το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το καρδάμωμο.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά το καρέ και το τοποθετούμε σε ταψί με τις άκρες των οστών προς τα πάνω. Το αλείφουμε παντού με το μείγμα μουστάρδας και το πασπαλίζουμε με το τριμμένο φασκόμηλο. Γύρω του ρίχνουμε την μπίρα.
- Φουρνίζουμε και ψήνουμε για περίπου 2 1⁄2 ώρες, μέχρι να ροδίσει ωραία, περιχύνοντάς το κάθε 20 λεπτά με την μπίρα και τα υγρά του ταψιού. Αν δούμε ότι «αρπάζει» νωρίς, το σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο που αφαιρούμε στα τελευταία 30 λεπτά ψησίματος, για να μπορέσει το κρέας να ροδίσει.
- Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-12 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr