Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χοιρινά μπριζολάκια με πιπεριές

Μια πιο καλοκαιρινή εκδοχή

Για χοιρινά μπριζολάκια, μια συνταγή εύκολη, γρήγορη και πολύ γευστική.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  6 μέτριες χοιρινές μπριζόλες κόντρα, χωρίς το κόκαλο, σε λεπτές λωρίδες πάχους 2 εκ.
  •  1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
  •  2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •  2 πιπεριές κέρατο, κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  •  3 μέτριες ώριμες ντομάτες, κομμένες στη μέση, στυμμένες (να φύγουν τα πολλά υγρά) και τριμμένες
  •  70 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  λίγη ξερή ρίγανη

Διαδικασία

  1. Για τα χοιρινά μπριζολάκια με πιπεριές, πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις λωρίδες κρέατος για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Τις αλατοπιπερώνουμε, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε σε ένα σκεύος.
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να κοχλάζει.
  5. Ρίχνουμε τις λωρίδες από τις μπριζόλες, τις γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά από τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 6 – 7 λεπτά, μέχρι να γίνει το κρέας και να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
  7. Συνοδεύουμε τα χοιρινά μπριζολάκια με πιπεριές, με ρύζι της αρεσκείας μας και πράσινη σαλάτα.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης