Μετά την Lemon Pie σειρά έχει η Cherry Pie
Όπως έχετε καταλάβει η αγάπη μας για τις τάρτες δεν κρύβεται. Επειδή λοιπόν έχει καλοκαιριάσει, τα κεράσια -εκτός από αγαπημένο φρούτο- είναι και πεντανόστιμο, αποφασίσαμε να σου δείξουμε την πιο νόστιμη συνταγή για τάρτα κεράσι!
Υλικά:
- 400 γρ. αλεύρι ολικής
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη, προαιρετικά
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. βούτυρο light
- 2 κ.σ. νερό, παγωμένο
- 1 αβγό
- 1 κρόκο, αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
- 2 κιλά κεράσια
- χυμό λεμονιού
- 50 γρ. κονιάκ
- 250 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 50 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το παγωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το νερό, το αβγό και πλάθουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι ζύμης σε κύκλο. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί, καλύπτοντας το και τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30′.
Έπειτα τοποθετούμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά τα κεράσια, τον χυμό λεμονιού, το κονιάκ, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5′. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το σιμιγδάλι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα της γέμισης στην τάρτα. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο για 30′ και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185C στον αέρα. Αλείφουμε την τάρτα με τον κρόκο αβγού και την ψήνουμε για 50-60′. Η τάρτα μας είναι έτοιμη!