Η πιο γλυκιά λιχουδιά για τις λιγούρες σου!
Δεν υπάρχει κάτι πιο υγιεινό και γευστικό από το χειροποίητο. Όλοι το ξέρουν αυτό. Και όταν μιλάμε για χειροποίητο παγωτό, η ευχαρίστηση είναι διπλή. Αν αγαπάς το φυστίκι, όπως κι εμείς εδώ, τότε αυτή τη συνταγή θα την λατρέψεις. Τα φιστίκια, μάλιστα, προσθέτουν στο παγωτό σου μια πλούσια γεύση ξηρών καρπών που θα λατρέψεις. Επίσης προσθέτουν μια καλή δόση βιταμινών του συμπλέγματος Β και μετάλλων, όπως κάλιο, στο επιδόρπιό σου.
Για αυτή τη συνταγή, δεν χρειάζεσαι ειδικά μηχανήματα ή αμέτρητη ζάχαρη. Απλώς θα «παίξεις» με τα συστατικά και τις τεχνικές, για να φτιάξεις το πιο νόστιμο παγωτό!
Υλικά
1/2 φλ. φιστίκια Αιγίνης
1/4 φλ. λάδι από σπόρους σταφυλιού ή άλλο φυτικό λάδι χωρίς άρωμα
2 κ.σ. ζάχαρη
1½ κ.γ. αλάτι ή περισσότερο αν θες
2 φλ. κρύο γάλα καρύδας
3 κ.σ. μέλι
Φρούτα, ξύσμα καρύδας, μαρμελάδα ή φιστίκια για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Στρώσε μια φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάλ’ τη στην κατάψυξη. Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Σε μια λαμαρίνα του φούρνου ψήσε τα φιστίκια για 5 λεπτά. Βάλε σε μπλέντερ τα ζεστά φιστίκια, το λάδι, τη ζάχαρη και μια μικρή πρέζα αλάτι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Άνοιξε τις παγωμένες κονσέρβες με το γάλα καρύδας. Με ένα κουτάλι μετάφερε το στερεοποιημένο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Κράτησε το υγρό στην άκρη για άλλη χρήση. Με ένα μίξερ χειρός χτύπησε το γάλα καρύδας μέχρι να γίνει σαν απαλή κρέμα γάλακτος. Πρόσθεσε το μέλι, το αλάτι και την πάστα φιστικιού και αναδίπλωσε μαλακά μέχρι να αναμειχθούν. Άπλωσε το μείγμα στην παγωμένη φόρμα και άφησέ το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. Σέρβιρε τις μπάλες παγωτού με τη γαρνιτούρα που προτιμάς!