Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Cheesecake με Καραμέλα

Δροσερό Cheesecake με καραμελωμένο ζαχαρούχο!

Αυτό το τέλειο γιαουρτογλυκό γίνεται σε χρόνο ρεκόρ και είναι εντυπωσιακό! Αποθηκεύστε αυτή τη φανταστική συνταγή γιατί θα σας χρειαστεί σίγουρα για κάποιο επίσημο τραπέζι!

Yλικά

  • 150 γρ. πτι μπερ, αλεσμένα
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 45 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τριμμένα πτι μπερ, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με το κουτάλι.
  2. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 22 εκ., το πατάμε καλά με ένα ποτήρι για να στρώσει και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 15′.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το αλεύρι γ.ο.χ., το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα στο τσέρκι με τα πτι μπερ και ψήνουμε όλο μαζί σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για περίπου 50′-60′.
  6. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει για 2 ώρες πριν το κόψουμε σε κομμάτια.
  7. Γαρνίρουμε με καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης