Λαχταριστό, αφράτο και πεντανόστιμο αυτό το cheeseburger θα το λατρέψουν όλοι.
Υλικά
Για το cheeseburger
- 1 kg μοσχαρίσιο κιμά
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 6 φέτ. cheddar ή τυρί της επιλογής σας
- 6 ψωμάκια για hamburger
- Ντομάτες σε φέτες
- Δροσερά φύλλα μαρουλιού
- Κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
- Μαγιονέζα
- Μουστάρδα
- Κέτσαπ
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το bbq μας, λαδώνοντας τη σχάρα.
- Βάζουμε τον κιμά σε μπολ.
- Βρέχουμε τα χέρια με νερό και χωρίζουμε το μίγμα σε 6 μέρη.
- Πλάθουμε 6 κομμάτια με πάχος 2 ½ εκ.
- Δεν πιέζουμε τον κιμά για να γίνουν αφράτα τα burger, όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε τόσο το καλύτερο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι γύρω-γύρω και πατάμε βαθούλωμα με τo δάχτυλο στο κέντρο.
- Τα βάζουμε στη σχάρα με το βαθούλωμα προς τα πάνω και ψήνουμε 4-5′ κάθε πλευρά γυρνώντας τα μόνο μια φορά.
- Τα τελευταία δυο λεπτά του ψησίματος ακουμπάμε από μια φέτα τυρί από πάνω σε κάθε ένα να λιώσει.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση και με τη κομμένη πλευρά τα ακουμπάμε στην σχάρα για 2′.
Για το σερβίρισμα
- Βάζουμε το burger στο ψωμί και από πάνω τα λαχανικά.
- Σκεπάζουμε με το ψωμί και σερβίρουμε σε ξύλινο δίσκο με μαγιονέζα, κέτσαπ και μουστάρδα.
- Σπιτικό fast food που θα σας συναρπάσει και θα σας γλιτώσει από περιττά έξοδα!
- Συνοδεύουμε με αγγουράκια τουρσί και πατάτες τηγανιτές.
Πηγή: argiro.gr