Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι και χωρίς ζάχαρη δίχρωμος

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι που πρέπει να τον φτιάξετε οπωσδήποτε! Θα σας ξετρελάνει!

Υλικά

  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο (ή καθαρό βούτυρο ή βούτυρο καρύδας προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
  • 1/2 φλ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 ½ φλ. μέλι
  • 4 φλ. βραστό νερό
  • 1 κ.σ. κανέλα τριμμένη
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 100 σοκολάτα vegan χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη
  • Για το γαρνίρισμα
  • Λίγη λιωμένη σοκολάτα vegan χωρίς ζάχαρη

Eκτέλεση

  • Για να γίνει ο χαλβάς δίχρωμος σιμιγδαλένιος με μέλι και χωρίς ζάχαρη, προτιμάμε ηλιέλαιο, ελαιόλαδο ή βούτυρο κρυάδας. Είναι ένα γλύκισμα της Καθαράς Δευτέρας χωρίς ζάχαρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με το ξύλο κανέλας, τις φλούδες από το λεμονί και πορτοκαλί για δύο λεπτά να αρωματιστεί.
  • Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε να λιώσει.
  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι ή το βούτυρο καρύδας και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι. 
  • Ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει καλά και να σκουρύνει. Να σκάσει ο κόκκος του σιμιγδαλιού και να βγάλει τα αρώματά του.
  • Τότε, προσθέτουμε την κανέλα και τις σταφίδες.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  • Με μια κουτάλα και με προσοχή ρίχνουμε λίγο λίγο το ζεστό σιρόπι στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι.
  • Προσοχή γιατί πετάγεται το μίγμα και καίει πολύ!
  • Ξαναβάζουμε στη φωτιά το γλυκό και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από την κατσαρόλα.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα στη φόρμα και στον υπόλοιπο προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
  • Το αδειάζουμε στη φόρμα επάνω στο γλυκό.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει η σοκολάτα.
  • Τον αδειάζουμε σε μια φόρμα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  • Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε μια πιατέλα και τον γαρνίρουμε με γραμμές λιωμένης σοκολάτας.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης