Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Το καλύτερο γλυκό

Πολίτικος χαλβάς που μοσχοβολάει βούτυρο και κανέλα.

Υλικά

• 250 γρ. βούτυρο Lurpak 
• 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
• 1 κιλό γάλα πλήρες
• 500 γρ. ζάχαρη
• 3 μικρά αβγά
• 40 γρ. κουκουνάρια
• λίγη κανέλα για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε πολύ χαμηλή φωτιά, δηλαδή στο ½ της κουζίνας, ανακατεύουμε το σιμιγδάλι για ½ ώρα. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν αρχίσει να βράζει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά και ρίχνουμε μέσα σε αυτά το γάλα χλιαρό. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Δυναμώνουμε το μάτι της κουζίνας στο 2 και ρίχνουμε στο σιμιγδάλι το μείγμα των αβγών με το γάλα. Ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου ο χαλβάς πήξει και αρχίσει να κοχλάζει. Προσθέτουμε το κουκουνάρι και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, φορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διαβάστε επίσης