Brownies με καραμέλα και παγωτό

Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από ένα ζεστό Brownie με καραμέλα και παγωτό

Αν λοιπόν αγαπάς και εσύ τη σοκολάτα και την καραμέλα πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή. Είναι λίγο μπελαλίδικη αλλά πίστεψε με αξίζει!

Συστατικά

Για τα brownies

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 2 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 1/4 φλιτζάνια κακάο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Εκχύλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας

Για την κρέμα

  • 1,5 λίτρο παγωτό βανίλια
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες σοκολάτες mars
  • σιρόπι καραμέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 °. Βάζετε ένα μέτριο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσει το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να κοχλάσει. Έπειτα βάζετε το μίγμα ζάχαρης σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και ανακατεύετε με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη βανίλια. Στη συνέχεια χτυπάτε τα αυγά και τα ανακατεύετε στο μείγμα μέχρι να μαλακώσει. Σιγά-σιγά προσθέτετε το αλεύρι και τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Βουτυρώστε ένα μεσαίο ταψάκι. Ψήστε τα brownie για περίπου 30 λεπτά.

Όταν τα brownies είναι εντελώς δροσερά, βάλτε το μαλακό παγωτό σε ένα μέτριο μπολ και ανακατέψτε μέσα το 1 1/2 φλιτζάνι με τις ψιλοκομμένες Mars. Στη συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα το παγωτό πάνω από τα brownies. Βάλτε τα brownies στην κατάψυξη και αφήστε τα για τουλάχιστον 2 ώρες.

Ύστερα περιχύνεις τα brownies με σιρόπι καραμέλας και απολαμβάνεις!

Δείτε ακόμα
Κρέμα σοκολάτα σε μπολ από τον Στέλιο Παρλιάρο

Διαβάστε
ακόμα