Κάτι ανάμεσα σε κέικ και cookie
Tο brownie είναι αγάπη με την πρώτη δαγκωματιά. Έχει λίγα υλικά και πανεύκολη παρασκευή. Ψήστε το σωστά και το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω!
Υλικά
- 200 γρ. Lurpak
- 200 γρ. κουβερτούρα με 50-55% κακάο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 120 γρ. καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Αρχικά τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε να λιώσουν μαζί σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα ανοξείδωτο μπολ στερεωμένο πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει). Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις λιώσουν κατεβάζουμε το μπολ από το μπεν μαρί. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλά και να ασπρίσουν. Έπειτα αδειάζουμε σε αυτά το μείγμα σοκολάτας – βουτύρου και ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι και τα καρύδια (αν βάλουμε) και ανακατεύουμε ξανά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψάκι ή τσέρκι, καλυμμένο στο κάτω μέρος με λαδόκολλα. Ιδανικό μέγεθος 25 x 25 εκ. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά, όχι περισσότερο, γιατί θέλουμε να μείνει υγρό στο εσωτερικό. Όσο είναι ζεστό, θα δυσκολευτούμε να το σερβίρουμε σε κομμάτια. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2-3 ώρες πριν το κόψουμε. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό ή σαντιγί.
Πηγή: steliosparliaros.gr