Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Banana Bread χωρίς ζάχαρη

Διπλή ευχαρίστηση, χωρίς να ανησυχείς για τη σιλουέτα σου!

Ένα από τα πιο αγαπημένα κέικ, που όλοι το προτιμούν, είναι το Banana Bread. Φυσικά, όσο κι αν το απολαμβάνεις, τις περισσότερες φορές το αποφεύγεις για να μη χαλάσεις τη γραμμή σου. Σε αυτή τη συνταγή όμως, δεν θα πεις όχι. Ο λόγος; Δεν περιλαμβάνει καθόλου ζάχαρη! 

Υλικά

240 γρ. αλεύρι ολικής

4 μπανάνες

120 γρ. μαργαρίνη

100 γρ. στέβια

1 κουτ. του γλυκού ξύδι

1 κουτ. του γλυκού baking powder

1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

1/2 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα

Εκτέλεση

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C. Σε ένα μπολ, προσθέτεις τις μπανάνες και τις λιώνεις με ένα πιρούνι.

Σε ένα δεύτερο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι και το baking powder.

Σε ένα τρίτο μεγάλο μπολ, διαλύεις το βούτυρο και τη στέβια, μέχρι να αποκτήσουν την υφή κρέμας. Προσθέτεις τις πολτοποιημένες μπανάνες, τη μαγειρική σόδα, τα αβγά, το ξύδι και το εκχύλισμα βανίλιας. Ομογενοποιείς.

Με μία σπάτουλα, αναδιπλώνεις το μείγμα με το αλεύρι και το ενώνεις με το υπόλοιπο μείγμα. Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”. Περιχύνεις το μείγμα σου σε μία φόρμα κέικ και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά.

Διαβάστε επίσης