Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αύξηση μεταβολισμού

Μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός χωνεύει την τροφή και τη μετατρέπει σε ενέργεια.

Μεταβολισμός είναι ο ρυθμός με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός χωνεύει την τροφή και τη μετατρέπει σε ενέργεια

Η προοπτική της χρήσης τροφίμων για την ενίσχυση του μεταβολισμού και το κάψιμο λίπους μπορεί να ακούγεται παράξενη σε κάποιους. Αλλά με την πάροδο του χρόνου αλλάζει και ο τρόπος που δέχεται ο οργανισμός μας τις τροφές. Μεταβολισμός με απλά λόγια είναι ο ρυθμός με τον οποίο ο ανθρώπινος οργανισμός χωνεύει την τροφή
και τη μετατρέπει σε ενέργεια. Δυστυχώς, αυτός ο ρυθμός ελαττώνεται κατά πολύ απ’ τη στιγμή που φτάνουμε σε πλήρη ενηλικίωση. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν μια σειρά από γευστικές επιλογές που μπορούν να βελτιώσουν το μεταβολικό ρυθμό μας.

5 Ομάδες Τροφών που Αυξάνουν το Μεταβολισμό και Επιταχύνουν την Απώλεια Βάρους

  • Φρούτα και λαχανικά: Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι ότι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για τον οργανισμό μας (εκτός από το καθαρό νερό). Συγκεκριμένα, ο μεταβολισμός αυξάνεται με τα εσπεριδοειδή, τα μήλα, τα αχλάδια και τα πράσινα λαχανικά που είναι πλούσια σε ασβέστιο. Για παράδειγμα το μπρόκολο και οι πιπεριές. Το ασβέστιο και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα πράσινα λαχανικά είναι επίσης ευεργετικά. Μία πολύ θρεπτική επιλογή είναι οι πιπεριές για την περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη C.
  • Δημητριακά ολικής άλεσης: κυριολεκτικά γεμάτα με θρεπτικά συστατικά και σύνθετους υδατάνθρακες που μειώνουν τα επίπεδα ινσουλίνης αρκετά δραστικά. Αντί να περιορίζεται την ενέργειά σας με απλούς υδατάνθρακες, τα δημητριακά ολικής άλεσης δίνουν μια βιώσιμη ενέργεια που τα περισσότερα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη δεν μπορούν.
  • Σούπες: Αυτή είναι μια πολύ καλή εναλλακτική λύση για το μεσημεριανό γεύμα, προσφέροντας ένα μείγμα θρεπτικών συστατικών χωρίς περίσσευμα υδατανθράκων και λίπους που άλλα γεύματα μπορεί να περιέχουν.
  • Πράσινο Τσάι: Γεμάτο αντιοξειδωτικά και με αφθονία θρεπτικών ουσιών , το πράσινο τσάι έχει αποδειχθεί σε μελέτες ότι βελτιώνει κατά πολύ το μεταβολισμό όταν λαμβάνεται σε καθημερινή βάση.
  • Μπαχαρικά: Κουρκούμη, πιπέρι καγιέν, σκόρδο, κανέλα και όλα τα μπαχαρικά είναι εξίσου απαραίτητα, όταν θέλουμε να αυξήσουμε το μεταβολισμό μας μέσω της διατροφής.
  • Να θυμάστε να πίνετε άφθονο καθαρό νερό ως ακρογωνιαίο λίθο της διατροφής σας!

ΚΑΖΗΣ ΑΒΡΑΑΜ, ΚΛΙΝΙΚΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ, Msc

Διαβάστε επίσης