Η αυθεντική ιταλική πίτσα δεν συγκρίνεται με καμία!
Η πίτσα είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και νόστιμα junk food. Είναι το σήμα κατατεθέν της Ιταλίας και έχει αγαπηθεί από όλο τον κόσμο. Οι παραλλαγές που μπορείς να βρεις είναι αμέτρητες αλλά καμία δεν συγκρίνεται με την αυθεντική. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για πίτσα, η οποία θα σε ταξιδέψει στην Ιταλία!
Υλικά
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
- 250 γρ. νερό, χλιαρό
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + εξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 1 πρέζα αλάτι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- σάλτσα για πίτσα
Εκτέλεση
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό. Έπειτα προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι. Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζυμάρι. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε για 2 ώρες μέχρι να διπλασιαστεί.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Στη συνέχεια ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη, βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας. Τέλος μεταφέρουμε την πίτσα σε ένα ταψί που το έχουμε βάλει να κάψει και ψήνουμε για 5 λεπτά. Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.