Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυθεντική Ιταλική καρμπονάρα με αυγά

Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα ταξίδι γεύσης στην αγαπημένη μας Ιταλία!

Η αγάπη μας για την Ιταλική κουζίνα είναι γνωστή

Η αγάπη μας για την Ιταλική κουζίνα είναι γνωστή και κάθε σωστός μακαρονάς οφείλει να ξέρει να φτιάχνει μια αυθεντική μακαρονάδα. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα ταξίδι γεύσης στην αγαπημένη μας Ιταλία!

Υλικά

  • 1 πακέτο μακαρόνια spaghetti
  • 3 κρόκους αυγών
  • 300 γραμμάρια guanciale ή χοιρινή πανσέτα σε μικρά κυβάκια
  • Λίγο αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη ή Pecorino Romano

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε το κρέας που έχουμε διαλέξει και το βάζουμε να τσιγαριστεί μόνο του μέχρι να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, μέχρι να γίνουν al dente και ανακατεύουμε σε ένα μπολ τους κρόκους των αυγών μαζί με το τυρί και λίγο πιπέρι.

Βγάζουμε τα μακαρόνια έτσι όπως είναι ζεστά με μία σουρωτή κουτάλα και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να απλωθεί το μείγμα σε όλα τα μακαρόνια και τέλος, ρίχνουμε το κρέας μας και ανακατεύουμε άλλο λίγο και σερβίρουμε! Η πιο νόστιμη ιταλική καρμπονάρα είναι έτοιμη να την απολαύσεις.

tip: Προσέχουμε οι κινήσεις μας να είναι γρήγορες με το που ενσωματώσουμε το μείγμα των αυγών, διότι θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πηχτή αλλά και λίγο αραιή ταυτόχρονα για να κολλήσει καλά πάνω στα μακαρόνια και όχι να γίνουν ομελέτα.

Διαβάστε επίσης