Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αυγόπιτα

Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να ανακαλύψετε τα μυστικά της τέλειας αυγόπιτας!

Η αυγόπιτα αποτελεί ένα από τα πλέον κλασικά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, συνδυάζοντας με μαεστρία την απλότητα των υλικών με την πλούσια γεύση. Στο συγκεκριμένο περάσματος της κουζίνας μας, τα απλά συστατικά – τα αυγά, η φέτα, το φύλλο – μεταμορφώνονται σε μια χρυσαφένια και τραγανή πίτα που κερδίζει τις εντυπώσεις. Είτε την προτιμάτε ως πρωινό, είτε ως ελαφρύ γεύμα, η αυγόπιτα αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να ανακαλύψετε τα μυστικά της τέλειας αυγόπιτας!

Υλικά 

Για την αυγόπιτα

  • 500 γρ. τυρί φέτα σε χοντρά τρίμματα
  • 300 γρ. γάλα φρέσκο
  • 8 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 συσκ. φύλλο κρούστας
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ξεκινάμε, αναμιγνύοντας πρώτα σε ένα μπολ το γάλα με τη φέτα, τα αυγά και το αλατοπίπερο.
  • Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε δύο φύλλα, τα λαδώνουμε κάθε ένα ξεχωριστά και ρίχνουμε ένα μέρος από τη γέμιση.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα φύλλα και τη γέμιση μέχρι να τελειώσει.
  • Αλείφουμε το τελευταίο φύλλο με ελαιόλαδο και χαράσσουμε την επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης