Ατομικές τάρτες με ρεβίθια


Η συγκεκριμένη τάρτα συνδυάζει όλα αυτά που αγαπάμε.

Η συγκεκριμένη τάρτα συνδυάζει όλα αυτά που αγαπάμε!

Είναι εύκολη, πεντανόστιμη και πολύ θρεπτική! Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί πώς μπορείς να φτιάξεις τις δικές σου τάρτες με ρεβίθια.

Υλικά

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γλ. αλάτι
  • 110 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml νερό
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 ½ κ.γλ. γλυκιά ή καπνιστή πάπρικα
  • ⅓ κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • ½ κ.σ. σιρόπι maple
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κονσέρβα Ρεβίθια
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο σουσάμι, ωμό
  • 4 κ.σ. γιαούρτι, της επιλογής μας
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε με λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα και το καγιέν και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με την σάλτσα σόγιας και το σιρόπι maple και προσθέτουμε τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά πιέζοντάς τα ελαφρά με την κουτάλα.

Στραγγίζουμε τα Ρεβίθια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για 30” και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την χωρίζουμε σε 4 ισομεγέθη κομμάτια και ανοίγουμε κάθε ζυμάρι με πλάστη πάνω σε λαδόκολλα, σε δίσκο πάχους 1-2 εκ. και την μεταφέρουμε σε 2 ταψιά φούρνου. Μοιράζουμε τη γέμιση στις 4 τάρτες. Λαδώνουμε ελαφρώς το “γείσο” της κάθε τάρτας και πασπαλίζουμε με λίγο ωμό σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 40-50 λεπτά και σερβίρουμε τις τάρτες με λίγο γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα